Annette Guhle

Om at genfinde håbet

Ofte når verden og opvæksten har været hård, er håbet noget af det vi mister først. Håbet på fremtiden, håbet på hvad vi ønskede. Håbet om kærligheden. Håbet bliver ikke længere noget vi bruger tid på. Hverdagen og de udfordringer som den kan kræve overskygges.

Hvordan får vi det så tilbage, kan vi bare bede om det også kommer det igen. Ikke rigtig og alligevel. Nogen gange kan håbet være så langt væk, at vi skal have nogen til at tænde lyset lidt igen. Hjælpe med at tale om drømme, for når vi taler om drømme trods de kan ligge lidt derude, være realistiske og måske i nogens øjne urealistiske, så giver drømme håb.

Håb og kærlighed er noget af det vigtigste i vores liv. Uden håbet og kærligheden vil vi konstant bevæge os ned af de stier som vi er vant til. Måske ned af smertens sti, for den vej er så dejlig genkendelig. Når man mærker håbet igen, er det som den lille spire i potten i vindueskarmen som passes møjsomligt. Den sarte lille vinterblomst som kæmper en kamp for at komme frem i jorden, op til lyset og åbne sig. Giver energi.

Man siger det man ønsker får man. Og gør man så også det. Kommer det hele bare susende ind af døren. Nej ikke helt. Du skal være klar til at kunne sige JA til dette håb og drøm. Du skal kunne sige jeg håber og drømmer om… Og jeg er klar til det uanset hvad det kræver. Det er måske ikke altid vi er klar på den vej som det kræver, måske kræver det lidt omveje før man er der.

Jeg er selv den som har måtte gå alle omveje, tage de nogen gange hårde veje. Jeg tror ikke jeg kan kigge tilbage på noget og sige, der opstod ideen, tanken, behovet og vupti: her er resultatet. MEN… Jeg har også oplevet hvad man får serveret når man sætter sig et mål, måske kender man ikke vejen derhen, men jeg love dig for. Retningen kommer til at føre dig til målet.

Så drøm og håb, sæt ønskehjulet i gang, forvent det ikke ind af døren lige i den udgave du måske i første omgang forventer. Men åben sindet overfor du nok skal kommer der til, giv det alt den opmærksomhed det kræver. Ikke kun for en kort periode, men gør det til en fast del af dit liv. At håbe og drømme.

Del blogindlæg