Annette Guhle

Narcissisme

Narcissisme – som tidligere beskrevet, vor tids pest…

Dette emne ligger mig meget på sinde, og er grundstammen for opstart af min virksomhed. At have oplevet narcissisme meget tæt på mig, i flere former.

Og hvorfor er det så lige en som komme i kontakt med dette fænomen. Årsagerne til at der udvikles denne forstyrrelse er mange, men især svigt/overgreb i opvækst er i spil. Konsekvenserne med at vokse op med narcissisme kan gå flere veje, hvor man selv udvikler forstyrrelsen eller er den som bliver udsat for det.

Mange kender mig som en meget stærk og styrende kvinde, og hvordan kan jeg så havne ned af denne boldgade…. Listen er lang, den kommer jeg meget mere ind på i mit foredrag. Men først af alt skal siges, jeg bad ikke om denne manipulerende adfærd fra en partner, jeg bad om kærlighed, og det er punkt nummer et.

En narcissist kender ikke kærlighed. De kan ikke modtage eller give kærlighed. De kan kun suge næring ud af partneren for at styrke deres eget ego. Og hvordan gør de det. JA som en start bruger de fænomenet LOVE BOMBING, som er sætninger som…

Jeg kan slet ikke forstå at jeg har fundet dig.
Jeg har aldrig følt mig så godt tilpas i nogens selvskab før.
Ingen forstår mig som dig.
Du er den smukkeste kvinde jeg nogensinde har set.
Du har de smukkeste øjne, kropsdele – (du har det mest perfekte underliv).
Du er den mest fantastiske person jeg nogensinde har haft.
Jeg elsker dig, ved godt det er tidligt (efter 14 dage), men jeg har drømt at vi bliver gift ude i min have.
Min andet ægteskab var ligegyldigt – det her er det rigtige.
Vi har så meget til fælles.

Det kan lyde meget tilforladeligt, men dette er sætninger som betyder at dine ben fældes, og der er åbent for nedbrydning af dit inde, din kerne – DIT kærlige sted. For igen… sætningerne kommer ikke ud fra et kærligt sted, de kommer ikke ud fra et kærligt hjerte, men fra et meget sygt sted i sindet..
Vores verden går stærkt, vi er i konstant flow hvor vi ofte ikke altid rammer jorden før vi er videre.

Så derfor kan det ske at vi rammes af LOVE BOMBING, paraderne er nede og vi tror vi rammes i kærlighed.  Et forhold i narcissisme har INTET med kærlighed at gøre, det er en sygdom, en sygdom hvor du får alle bivirkningerne som DU skal heale fra.

Er du i en narcissistisk relation, kontakt mig her. Det er et farligt sted at være, og healings processen er lang.

Del blogindlæg