Annette Guhle

Julen – helvede på jorden – eller en smuk tid i kærlighed

Jeg er et af de mennesker som ikke har de bedste erfaringer med jul. I min opvækst har det ikke været en tid hvor vi har været søde, rummelige og kærlige mod hinanden. Det har været noget som ”man skal holde” – en tid som lidt skulle overstås.

Jeg forsøgte imens min søn var lille at skabe en julestemning, men var gift med en som i den grad hadet julen. Så det som lykkes for mig, var at skabe en jul for min søn, som var hans. Han skulle mærke at julen er en smuk tid.

Nu har han sin egen familie og hans kærestes familie er meget jule mennesker, de har traditioner, pynter helt vildt op. Det har været svært for mig. Alt det som jeg ikke kunne, får han der. Men jeg er jo mig, og har det bare ikke, for ingen har lært mig det.

Jeg er nu ved at blive gammel, også sker der noget. Jeg er blevet farmor, og ville rigtig gerne være den der ”rigtige farmor” som har forklæde på, bager – måske vandonduleret lilla hår….. Nåå nej det var MIN farmor… Hvem er jeg så og hvad skal jeg stille op med den jul ????

Sidst år prøvede jeg det som ligger mig nært, at være et rummeligt menneske. Min bror som til dagligt bor i Singapore var hjemme for at fejre jul. Vi skulle være sammen – alle sammen, hele familien. Jeg tænkte det bliver den ultimative jul i min store gamle københavner lejlighed.

Det blev så den største katastrofe af jul. Jeg var kæreste på det tidpunkt med en person som på så mange punkter opførte sig stort barn. Hans jule traumer, var tydeligt bundet op på at dem skulle jeg fikse. Han lavede drama, lagde fælder ud til at jeg skulle bekræfte min kærlighed den vej igennem. Hvor meget ville jeg ham… Noget jeg først gennemskuede – bagefter! Da jeg igen kom på afstand som menneske. Så så jeg klart igen.

Min intension var jeg holder jul, min ex-mand skulle selvfølgelig med, da det er hans mulighed for at være sammen med sin søn og børnebørn. Hans kæreste skulle ikke være sammen med sin familie, så hun skulle da også med, for i min verden så skal ingen sidde alene, hvis man kan undgå det.

Den aften endte i kaos, jeg var følelsesmæssig og fysisk helt smadret bagefter. Måtte bruge julenat på at samtale med en kæreste som ikke følte, at hans behov blev mødt af mig. Forholdet endte senere, hvilket var nødvendigt for mig – men mere om det på et andet tidspunkt….

MEN hvordan skal min jul så være i år. Jeg besluttede meget hurtigt efter at jeg ALDRIG vil fejre jul igen. Jeg bookede meget hurtigt en flybillet ud til min bror i år. Så lige om lidt tager jeg afsted til et dejlig varmt sted og holder min jul.

ET år er gået, jeg har kikket på så mange ting hos mig selv, blevet klogere, jeg må nu både sige ja og nej. Jeg elsker, jeg kan elske på kryds og tværs. Jeg elsker mennesket, uanset hvad de laver, ikke laver. Jeg elsker julen, men julen på min måde. Ikke alt det man SKAL, men det som føles rigtig. Jeg skal nu lære at finde en mellemting i at give det som andre ønsker sig, og det som jeg oplever som magiske omkring julen.

For mig skal julen være en magiske tid, med kærlighed og rummelighed som overskrift.

Ønsker jer den glædeligste jul med masser af ‘stjernestøv’ og med ønsket om at i får netop den jul som føles rigtig for jer <3

Annette Guhle.
www.annetteguhle.dk

Del blogindlæg